3 идеи за фенг шуй в банята

от admin 15.03.2019 0 коментар(и)

Понеже фън шуй, фенг ши, или както там го срещнете по друг начин, не е нещо, което може да се научи с един текст, няма тук да обясняваме принципите зад самата му философия. Просто ще споменем някои идеи и лоши решения, които произтичат от самите принципи, за да може когато решите да приложите част от идеите, да можете да ги пригодите във вашата баня.

 

 

Първата не толкова фенг ши идея е да имате баня, чийто вход да гледа към външната врата.

Това може да има негативни последици за влизащата чи енергия в дома, чрез входната врата, но и енергия, което бързо ще изтече през отходните канали в банята. Затова не планувайте да имате баня с директен поглед към входната врата. Друго подобно схващане е, че банята и кухнята също не трябва да имат обща визуална линия между вратите си.

 

 

Чистота и красота в банята 

Това са ясни неща, които винаги трябва да са налични в банята, но с какво фенг шуй добавя към концепцията. Украсете интериора със няколко зелени растения. Чрез добра вентилация това днес е възможно,  но има и декоративни зелени листа, които може да се ползват. Приятни аромати на цветя характерни за региона също са много добро решение. Ако прилагате някакво визуално изкуство, нека то да е на пейзаж от природата. Водата и огледалото вече са признак на фън шуи, така че там няма как да сгрешите.

 

 

Подчертаване на различните форми в банята

Когато сте избрали основните неща, като тоалетна чиния, вана, цвят в банята, трябва да знаете как да ги подчертаете. Ако например тоалетната чиния се базира на овалната форма, аксесоарите в близост трябва да са също в дизайн, който използва кръгли и заоблени форми; респективно ако в интериора има повече правоъгълен дизайн и остри ръбове, то и повечето аксесоари трябва да са такива.