4 съвета за домашна баня в хотелски лукс

от admin 27.04.2019 0 коментар(и)

Луксът е категория в обзавеждането, която може да съществува в домашна среда, но и в публични пространства. В този смисъл, много домашни бани имитират дизайнерски решения от бани в хотели по света, с разликата, че в хотелска среда банята е проектирана да се харесва и да се ползва от най-различни хора. Тази вкъщи обаче е само за вашето семейство и луксът в нея трябва да се базира на личните потребности. Все има идеи от хотелския лукс, които може лесно да присвоите и да вградите в банята си.

 

Първо – превърнете банята си в помещение с голям приоритет. Обикновено банята в хотелите е затворена зад 4 стени, често няма дори прозорец, но е направена така че да е красива, функционална и стилна, и да има доста аксесоари, които улесняват ползването на самото помещение.

 

Второ – изберете плочки за баня, които създават усещане за висок стил. Не е нужно да избирате изключително комплексни и сложни композиции, достатъчно е обаче да изберете плочки за настилката и облицовките, които създават усещане за стил. Това може да са плочки имитация на мрамор или някакъв вид камък; може да са микс от едноцветни плочки и мозаечни плочки, и други такива. Целта е банята да придобие ярък индивидуален стил.

 

Трето – правилно разпределено осветление за баня. Правилното осветление, не само че показва цялата комплексност и красота в интериора, които сте избрали, но и спомага за това сетивата да почувстват комфорта в банята. Това е изключително значение за практичното и безпроблемно ползване на банята. Цяла наука е в банята се избере правилното централно осветление. Осветлението при умивалника, при тоалетната чиния и окаченото осветление по стените.

 

Четвърто – осигурете си скрито складово пространство. Част от идеята за лукса и за оформянето на хотелските бани е свързано със скритото пространство. Тоест всичко, това което е излишно да бъде добре прибрано, но и на една ръка разстояние. Хавлийниците и дръжките за кърпи трябва да са избрани стилни и с луксозен външен вид, за да подчертаят намерението ви.