5 грешки при ремоделиране на банята

от admin 25.02.2019 0 коментар(и)

Много често преди да направим ремонт в банята и да я премоделираме според нашите представи, тръгваме с най-добри намерения. Понякога представите за по-добър интериор и резултати обаче ни пречат да видим често допускани грешки. Ето 5 от тях, които е добре да избягвате.

 

Започване на дейностите без ясен план

Хазартният подход не е добър приятел, още повече ако сте решили да се вместите в някакъв бюджет, ако нямате план как да го изпълните, със сигурност резултатът за джоба ви хич няма да е приятен.

 

Пазаруване на око и избор на скъпото пред евтиното

 Примерите в тази посока могат да са много, но започнете с най-лесното, просто изберете предварително важните неща, които искате да присъстват в банята. Просто изберете дадената тоалетна чиния, затова че ви харесва, така че да не я смените два месеца след ремонта. Също така не давайте излишни пари за неща, които няма да са чак толкова функционални, по-добре насочете основната си сума пари за най-важните неща. Има и по-евтини аксесоари, които също се справят добре за практиката.

 

Смяна на неща, които могат да се поправят лесно

 Когато поправите малък проблем в банята, и самото изделие ви харесва, това ще ви спести пари, вместо да купувате ново. Например ако е имало малък теч при смесителя на мивката, но той е страхотен модел, просто фиксирайте проблема, а не купувайте нов смесител.

 

Сбъркахме плочките

 Това е ужасен проблем, който трябва да избягвате. Плочките за баня се означават като такива. Те са противохлъзгащи се, имат функцията да издържат на вода и влага и със сигурност дори самото им излъчване предполага инсталация в банята. Преди да купите плочките, търсете такива, които са за баня и съгласувайте инсталирането им с майсторите, които ще го правят.

 

Правите всичко сами

 Това може да изглежда примамливо решение, но крайният му резултат може да е забележително неприятен. Дори да сте способен да свършите 75% от работата, оставете другите 25 на майстори, които ще се справят по-добре от вас. Иначе после може да се наложи същите майстори да идват, но работат им ще е два пъти по-трудоемка.