Бели и тюркоазени нюанси в интериора на малката баня

от admin 28.12.2016 0 коментар(и)

Искате ли баня, в която да се чувствате спокойни и щастливи? Да отмиете умората след изморителния ден, а на сутринта да вземете освежаващ душ, преди работа - в една истински приятна обстановка. Светла и уютна, нежна и пълна със свежест, удобна и функционална, стилна и елегантна – всичко това може да се отнася за вашата баня. Заложете на белите и тюркоазени нюанси в интериора на вашата баня и ще сте винаги усмихнати, когато сте там.

 

Повечето домакинства не разполагат с големи и просторни бани. Но малката баня крие свой чар. И може да побере всичко необходимо, което и голямата. Всичко трябва обаче да се планира предварително. Мислете градивно и … „вградивно“. Осветление, вентилация, дори музика – всичко може да бъде скрито и вградено, с помощта на гипсокартона. Да, прочели сте правилно – музика. В банята ви може да звучи любимата песен – достатъчно е да изрежете дупки в картона, в които да поставите високоговорителите. Благодарение на окачената структура на тавана, ще имате и достатъчно пространство за окабеляване, за вентилационна техника и климатизация на банята.

 

Тюркоазеният цвят в интериора на банята често се използва в скандинавскияи средиземноморски стилове. Класическата комбинация от бели мраморни плочки и тюркоазени цветове по стените в банята, ще направят интериора ви свеж и прохладен. Освен това банята ще изглежда по-просторна. В зоната на душа можете да поставите плочки от бял мрамор. С тях пода става практически вечен. Но вариант е и да ги замените с модерните напоследък плочки от гранит, като този материал е още по-здрав.

 

При правилна вентилация на банята или при наличието на естествена такава и при липса на влага – просто налепете тапети. В светли цветове или някакъв декор по тях, с който да създадете усещане за простор и безгрижие. Но не забравяйте – плочките все пак си остават класика и са най-предпочитаният избор на материал за банята.