Червена баня: енергията на съблазняването

от admin 05.06.2017 0 коментар(и)

Много хора изпитват страст към червения цвят. И те не са сами! Предпочитанията на хората към определен цвят ги подтикват  да изберат този цвят за цвета за декориране на своето жизнено пространство. В това число са и баните, които декорирани в червено се превръщат в гостоприемно пространство с енергия на чувственост и въодушевление. Според психолозите, червеното се асоциира със сила, власт, любов и престиж.

 

Банята е едно от най-интимните интериорни пространства, които могат да бъдат декорирани в червено. Цветът е символ на енергия, радост и страст. Тъй като този цвят има мощно въздействие върху хората, той трябва да се използва ефективно и дискретно, за да не направи интериора твърде натрапчив.

 

Претовареният интериор в интензивен червен цвят на стените, тавана и пода може да въздейства прекалено натоварващо. Със смекчаването на емоционалното въздействие на агресивния цвят, банята може да получи релаксиращ ефект. За целта червеният цвят е за предпочитане да се разреди с ярки бели санитарни детайли, в съчетание с много огледала и сложни осветлени тела.

 

Известно е, че червеният цвят стимулира физическите и умствените процеси. Той умее да се нагажда към активната работа на предстоящия ден. Тъй като хората прекарват в банята не много време на ден, е възможно да се експериментира с използването на червеното в украсата без страх, че ще се уморяват от престоя в помещението.

 

Червеният цвят в хармонично съчетание с черни, кафяви, сиви, а дори и оранжеви тонове изглежда чудесно. Стенните червени керамични плочки малък формат и по-големите за под комуникират перфектно с аква, зелено, графит, перлено, кафе, сиво мрамор, бяло, черно и кафяво.

 

Червената рамка на огледалото и шкафовете под мивката имат потенциала да създадат жизнена енергия на "затопляне" на иначе строгия интериор, съставен от санитарни тела и ВиК компоненти.

 

За украсата на червената баня има много цветови комбинации. Съществува един, който създава специална атмосфера със силен характер, оригиналност и елегантност. Става дума за комбинацията с бяло, което смекчава въздействието на интензитета на червеното.