Дизайн на баня в различни стилове

от admin 23.05.2017 0 коментар(и)

Тази публикация има за цел да опише едни от любимите стилове на съвременните декоратори на интериорни пространства. Банята в един от този стилове е добре да се интегрира умело с останалите помещения в жилището, както стилово, така и цветово.

 

1. Баня в стил Арт Деко. Стилът Арт Деко обича подробностите и детайлите. Стените могат да бъдат боядисани или върху тях могат да бъдат инсталирани скъпи плочки с контрастен модел. Най-необичайният и изискан водопровод, който може човек да си представи, ще изглежда подходящ за банята в този стил. Осветлението може да представлява полилей на тавана или на стенна лампа. В стила Арт Деко е прието да се използва предимно черен цвят. То може да бъде само част (рамката на огледалото и плочките на пода или стената) или да включва ключови елементи (тоалетна, биде, мивка, вана, фаянсови тела). Други контрастни цветове също намират приложение в този стил. Те включват бяло, тъмно кафяво, златно, лилаво и други.

 

2. Арт Нову стил. Art Nouveau изисква смели и дръзки решения. При цветовете доминират дискретните, но интензивни тонове на сиво, бордо, синьо и зелено. Задължително се включват някои ярки детайли и се играе с контрастите. Например, сини плочки по стените могат да контрастират с огледало в рамка в златист цвят. Характерно за този интериор е осветлението на отделни зони. Доминиран от прости прави линии, този стил позволява да се играе с простите форми. В интериора може да се интегрира в мивка с форма на купа фърху плот или шкаф с правоъгълна форма.

 

3. Кънтри стил. Този стил се отличава с простота и използване на естествени материали. Ако на стената се постави огледало, то може да бъде в рамка от небоядисано дърво. Характерно за този стил е да се използват мебели от ракита. Стените могат да бъдат украсени с камък, дърво или плочки. При избора на водопроводни системи е важно да не се прекалява с модерността. Най-добре е да се поберат в класическия, кънтри стил и характерните за него прости модели. При санитарното оборудване може да се изберат тоалетна с резервоар и конзолата н дискретна мивка върху непретенциозен дървен плот.