Дизайнерски идеи за модерна баня

от admin 13.06.2017 0 коментар(и)

Баня, както и кухнята, са едни от най-често използваните стаи във всеки дом. Всички член на семейството прекарват много време в банята по време на деня, тъй като в нея се провежда основното притока на вода (при последното преброяване - около 100 литра на ден на домакинство). Следователно правилното планиране на пространството и енергийното спестяване са ключови аспекти при изготвянето на списък със задачи в ремонта или ремоделирането на съоръженията за водни процедури и канализация.

 

Съвременният стил е с тенденция да се цели минималистичен интериор във формирането на вътрешното пространство. В банята цялото оборудване се свежда до традиционния набор от водопроводни устройства, системи за съхранение и измененията в тях. В банята не бива да има нищо излишно, тъй като това мъничко пространство трябва да включва всичко необходимо за извършването на процедурите по водоснабдяване и канализация. Минималното декориране позволява да се създаде изчистени и релаксиращ интериор, дори в баните с компактни размери.

 

Съвременните материали се създават по иновативни технологии, с които строго се следи те да нямат неблагоприятно въздействие върху околната среда и човешкото здраве. Пазарът непрекъснато се променя, като се предлагат все по-иновативни и еко ориентирани материали, в изработката на които се използват съвременни технологии. Такива продукти могат не само да се създадат оригинален интериор, но и да се опростят дейностите по почистване на модерните бани със специален микроклимат.

 

Най-модерните тенденции в украсата на бани съчетават високотехнологични комбинации от материали. И това не е само във връзка с плочките за украса, но по принцип включва и останалите елементи като бетон, замазка, керамика, дървена повърхност с лъскава текстура, мозайки тип камък за пода и огледални вложки. Комбинацията от съвременни материали позволява да се създадат не само персонализирани, интересни възможности за дизайн на повърхностите, но и да се намерят най-добрите възможности да се защитят материалите от фактори като висока влажност на въздуха, резки температурни промени и различни видове механични влияния.

Възможността да се съчетаят бетон, камък, дърво и метал с традиционна керамика за баня, дава възможност да се създадат едни наистина оригинални покрития. Дървена или дървовидна повърхност с красив естествен модел и матова текстура изглеждат  страхотно в комбинация с повърхност с лека лъскава повърхност. С естествено дърво или неговите аналози може да се постигне отлично качеството в модерния интериор, в който е добре да се включат повече природни нотки за създаване на атмосфера на топлина и непретенциозност.