Душ паравани – необходими и красиви

от admin 22.08.2018 0 коментар(и)

Още в началото на статията можете да се запитате: „Нима може едно парче стъкло в банята да е красиво?” Не само че, може, но то може да промени цялостната визия в интериора. Разбира се това може да стане само в съчетание с отлично оформено душ пространство и с разбиране за цялостната визия за банята.

 

Още от началото на използването на душ параваните, самите производители бяха наясно , че това наистина е само парче стъкло, което ограничава пространството отделено за душа от останалото такова в банята. В този смисъл не мина време и потребителите сами започнаха да разнообразяват външния вид на параваните, което доведе до промени в цялостната визия и до нови модели паравани за душ, които хич не са само едно стъкло.

 

Паравани с рисувано стъкло – това определено са модели, които впечатляват със своята визия още от пръв поглед. Моделите са оставени на въображението на дизайнери, които най-често добавят прави геометрични линии в техния дизайн, за да запазят минималистичната визия при душ пространството. Ето защо е толкова важно когато избирате модел с рисувано стъкло да съобразите декорацията с другите естетически дадености в банята, така че да постигнете хармония.

 

Душ параван с решетки – определено това е хит сред потребители по света, но в България не е достатъчно добре отразено, това сигурно се дължи на факта, че такива паравани се правят повече като модели по поръчка, а не са серийно производство, но със сигурност визията им е впечатляваща. Те представляват стъклени паравани поставени в рамка, която е с вписана решетка образуваща равномерни геометрични сектори.

 

Паравани с две украсени врати – още един нестандартно украсен модел са типовете паравани, които имат поставени големи дръжки върху тях, а около самите дръжки някакъв тип украса, която несъмнено променя естетическия вид на паравана.

 

Душ паравани със заоблени ъгли – има модели, при които стъклото е оформено със заоблен ъгъл, така че да се придаде модернистичен и нетрадиционен външен вид за този вид продукти за баня. Тук отново трябва да се включи вашето естетическо усещане, дали тези обли форми ще паснат в цялостния интериор.