Естествен гранит в банята

от admin 19.03.2017 0 коментар(и)

Естествения гранит – издръжлив, не по-малко благороден от мрамора и също толкова красив материал. Гранита е напълно подходящ за облицоване на мивки или шкафове за баня. Покритието от този полиран камък е приятно за окото, действа освежаващо и държи хладно.

 

При използването в дизайна на гранит в ярки цветове при малка баня, трябва да се съобразите с основния цвят на помещението и мебелите, ще има ли нужната хармония. Е, ако гранита е преобладаващ и тоя определя цветовите схеми – на бежови стени ще подхождат тъмни, с цвят на кафе, мебели и шкаф за мивката. Огледалото може да бъде с различна рамка, но за предпочитане – метална. Е светъл или тъмен нюанс. Много добре биха допълнили такъв дизайн на банята бели правоъгълни мивки и масивни кранове за водата (смесители).

 

При душа или душ кабината – ако е в задната част на банята, добре е да изберете плочките в основата му в тон с тези в останалата част. Цветовете могат да се различават, например – бежово с тъмно сиво. Определени части от банята можете да направите с гранитна мозайка, със същите цветове. Тези малки плочки са перфектни за инкрустация или за обособяване на малки места в банята.

 

В случай, че банята ви е с продълговата форма и е тясна, тук всички мебели, аксесоари и водопроводни части трябва да бъдат разположени по протежение на дългите стени. В противен случай, банята ще е трудно проходима и рискувате да си насините краката, на път към душа… За да „уголемите“ визуално банята си – използвайте еднакъв цвят за стените и тавана, за предпочитане е неутрален нюанс. Бежовото е подходящо за целта.

 

Защо да използваме бежово в интериора? Този цвят придава специална сърдечност и комфорт. Все пак, фъншуй използва бежовото за стабилност, баланс, връзка със земните елементи и го препоръчва за употреба във всеки интериор. Бежовото дава положителна енергия, успокоява, вдъхва доверие. Баня с гранит и бежов цвят със сигурност не е просто място, където можете да се изкъпете – това е място на спокойствие и релакс.