Естествените разлики между глазиран гранитогрес и полиран гранитогрес

от admin 01.11.2017 0 коментар(и)

Преди да опишем съществената разликата между двата най-разпространени вида гранитогрес, ще направим една кратка историческа справка. Гранитогресните плочки не са съвременно откритие, а са естествено развитие на санитарния порцелан, които се е използвал за направата на познатите ни тоалетни чинии. Те са естественото развитие на този материал в гранитогресни плочки, защото самата материя е здрава и плътна. Гранитогресните плочки са по-малко порьозни от добре познатата керамика и обикновено се почистват по-лесно както от плесен, така и от петна.

 

За да направим разликата между двата най-разпростренени в търговската мрежа гранитогресни плочки, трябва да ги разгледаме поотделно. Глазираните гранитогресни плочки се използват повече в луксозни бани или в дизайнерски интериор за модерни и естетически предизвикателни идеи. Полираните гранитогресни плочки са предназначени и се използват по-масово в домашните пространства ( кухня, бяна, коридори, около камината и т.н.)

 

Глазираните гранитогресни плочки са от бял гранитогрес, който се произвежда с пласт от избран цвят. Те имат завършен вид, който хората предпочитат, заради чисто естетическото внушение. Текстурата на глазираните гранитогресни плочки може да имитира най-различни повърхности като мрамор, камък, ламинат и др. модерни домашни настилки. Те също така могат да се произвеждат с технология против подхлъзване (Antislip).

 

Що се отнася до полираните гранитогресни плочки, те са с гладък цвят, който опасва цялата плочки и нямата характерното глазирано покритие. Това ги прави по-неутрални като излъчване. Често, тези плочки са с много малко текстуриране, което ги прави по-гладки на допир. Изключително гладката гранитогресна плочка може да бъде хлъзгава, затова е важно собствениците да знаят, че този вид не са много подходящи за подово покритие.