Функционалните детайли в интериора на банята

от admin 19.06.2017 0 коментар(и)

Направили сте банята на мечтите си и пред вас остава само последната фаза – аксесоарите. Тази статия ще опише без какво една баня не може, като ще акцентира само върху най-важните неща. Според съвременните стилистични тенденции в банята е за предпочитане да има минимален брой предмети. Това са основните неща, без които не може да се направи една баня (по ред на важност):

 

1) Държач за тоалетна хартия. Това е малък, но много важен детайл в банята, който е добре да се впише органично в интериора на помещението. Можете да изберете обикновен държач от метал, който да бъде отворен, полузатворени (с клапан-ограничител) или затворен. В онлайн магазините се предлагат, също така, оригинални държачи от дърво, под формата на забавни фигури, с кабелни въжета или грациозно извити форми, които могат да направят неформален дизайна на банята.

 

2) Четка. Тя може да бъде и с обикновен модел, но дизайнерите в наши дни се опитват да превърнат този аксесоар в детайл, който не само, че не разваля декора, но може и да го украси. Има много модели четки - със стилна метална стойка, стенни, стъклени, пластмасови или метални, но най-важното предимство на модерните модели е, че напълно могат да скрият работната част на четката.

 

3) Закачалка. Модерните закачалки могат да бъдат с елегантна форма и оригинален дизайн. Обикновено те са изработени от метал, дърво, стъкло или пластмаса. Направени с минималистична и деликатна форма, те също могат да бъдат важен елемент в дизайна на модерната баня.

 

4) Хавлийник. Този полезен елемент не е задължително с тъжната форма на "стълба" или "змия", както беше в миналата епоха. В наши дни, благодарение на огромното разнообразие от модели, форми и необичайни решения, този своеобразен нагревател за кърпи може да се срещне под формата на цвете, извита линия или китайски йероглиф. Хавлийникът може да бъде с класически мотиви в банята в модерен стил или може да се приложи стилизиран модел на бронз за интериор в дворцов стил.

 

5) Огледало. В допълнение към прякото си предназначение, огледалото в банята също изпълнява две важни функции. То отразява светлината и визуално разширява пространството, което често е необходимо в малките бани.

 

6) Рафтове, шкафове и колонки. Търсенето на минимализма не е безкрайно. Все пак, в банята има неща, които трябва да се съхраняват някъде. Сапуни, почистващи и дезинфекциращи препарати за тоалетни чинии, почистващи препарати, тоалетна хартия и прочие е по-удобно да се съхранява в шкаф под мивката или колонка. Върху отворените средства за съхранение може да се организират няколко резервни кърпи, сапуни или някои миниатюрни декоративни обекти, например, красива раковина.