Хитови тенденции в интериора на банята

от admin 02.03.2018 0 коментар(и)

Новите тенденции в дизайна на банята през тази година изцяло насочват вниманието ни към създаване на релаксиращо и уютно място, наподобяващо повече малък спа център отколкото хигиенично санитарно помещение. Най-важното условие е да се постигне баня със съвременен вид и максимален комфорт, постигнат чрез минимум средства. Което ще рече минималистични мебели по-малко на брой за възможно повече светлина, въздух и пространство, изпълнено с ограничено количество декорации и аксесоари.

 

Тенденцията да присъстват все повече естествени материали в обзавеждането на дома се наблюдава и в обзавеждането на банята. Интериорните дизайнери залагат на естествен камък и по-конкретно на мрамора, който винаги е добро решение за създаване на един наистина впечатляващ интериор. Също така актуални са и плочките с имитация на дърво, камък, мозайка, мазилка и бетон.

 

Дървените мебели за баня са хит в новото обзавеждане. Те се произвеждат от специално обработено с импрегниращ дърво, което е изключително устойчиво на влагата. Освен мебели, такъв материал може да се използва за облицовка на стените в банята, плотове за мивки и др. Разбира се, винаги може да изберете друг материал с дървена имитация.

 

Други актуални са мебелите от хром и стъкло, които са компактни и практични. Огледалните повърхности са особено актуални.

 

Колкото до цветовете, през настоящата година се залага на земните тонове, кафявите нюанси, както и всички нюанси на сивото, бежовото, бялото и черното. 

 

По отношение на аксесоарите, тази година са модерни аксесоари за баня от мед и месинг.

 

Стилът, който се налага в дизайна на банята е индустриалният. В тази връзка са модерни плочки за баня в геометрични форми.

 

Сред хитовите тенденции са и душовете с ефект на дъжд, които ще бъдат актуални и в следващите няколко години.