Как да изберем плочки за банята

от admin 09.02.2020 0 коментар(и)

След дълго време ползване на банята идва време за ремонт и евентуално за нови настилки и облицовки. Тогава належащ става въпросът как се избират плочки за баня, които да са точно за помещението. Ето 5 съвети за избор.

 

 

Първо се задава основното търсене. Решили сте този път да изберете плочки имитация на мрамор. Търсенето започва в тази посока. Новите технологии предоставят страхотни решения бял мрамор, черен мрамор, италиански мрамор – изкусни имитации на различни цени.

 

След като направите това се ограничете до 3 или 4 модела. Иначе лутането ще започне отначало. В тези три или четири модела се крият уникалните характеристики, които ще ви накарат да изберете плочки точно заради тях.

 

Бъдете смели за поне една акцентна зона или за душ пространство със специални плочки. Придайте малко повече индивидуалност в банята, точно за да отразите, това което сте искали да имате като естетика. Дори тази зона да струва малко по-скъпо, нека е уникална, нека е нещо, което не сте имали досега.

 

Прочетете повече за вида плочки, които избирате. Някои може да се почистват по-лесно, други по-трудно. Някои може да са за баня, други да не са, така че това също има значение. Ще създадете ли безшевно пространство или ще подходите към избор с добрите стари фуги.

 

Големи или малки плочки като размер? Това също е тема за размисъл преди да изберете плочките. Големите размери са в тренда особено за подов монтаж. Малка баня привлича по-големи размери, голямата баня обича разнообразието.

 

Остана да прецените дали това, което сте избрали е по-джоба ви. Защото освен, че ще трябва да платите плочките, ще трябва да платите и на майсторите за монтажа. Вижте добре какво можете да си позволите, за да сте спокойни, че няма да задлъжнявате.

 

Изборът може да не е лесен, но за сметка на това е приятен. Красотата и визията, с която разполагат съвременните модели далече надхвърля представите ви за, това което може да имате като краен резултат на стената и пода в банята.