Как да избирате плочки за баня за най-добра функционалност

от admin 16.05.2018 0 коментар(и)

Обикновено когато хората избират плочки за баня, те не обръщат достатъчно внимание на всеки детайл, а това може да има неприятно развитие в дългосрочен план. Затова ето няколко съвета накъде да са насочени мислите ви, преди да изберете най-точния и добър модел за вашата баня, за нейните характеристики.

 

Търсете дълготрайност

 - тогава трябва да се интересувате от подходящият модел керамични стенни плочки или подови плочки гранитогрес, който имат гаранция, че работната им експлоатация е поне 10 години. Затова е добре да подготвите по-голям бюджет за плочки, които са по-здрави и които ще ви дадат нужната сигурност.

 

Търсете издръжливост

– банята е пространство с натоварен трафик, влияе се от влага и вода, има чести температурни разлики. Затова е добре да изберете материал, който има висока износоустойчивост. Така че не се притеснявайте да питате търговеца за стандартите, които покриват плочките.

 

Търсете сигурност при различни натоварвания

при правилно поставяне на плочките, самата настилка и облицовка издържат на високи натоварвания, тоест имат якостни качества. Затова е добре плочките да се инсталират от опитни майстори. Пожаробезопасността също е голямо значение, затова трябва да избирате материал, който имат устойчивост и на високи температури.  

 

Търсете екологична характеристика и защита от химически материали

– от изключително значение е да избирате плочки, чийто материал е безопасен за човека и за околната среда, не е токсичен и не предизвиква алергични реакции. Понеже не може да имате доверие на препаратите за почистване и за химическите агенти в тях, плочките за баня трябва да запазват естетическите си и функционални качества след почистване с по-силни детергенти.

 

 Намерете най-доброто съотношение цена-качество

 Трябва да сте спокойни, че съвременното производство въплъщава много добра технологична подготовка и търсене на краен продукт с най-добри качества. Съобразявайте се с бюджета си и търсете тези модерни колекции плочки за баня, които ще ви дадат необходимата функционалност, на цената, която можете да си позволите.