Как да извлечете максимума от тясната баня?

от admin 10.06.2017 0 коментар(и)

Тази публикация ще предложи на собствениците на съвременни жилища пет съвета за създаване на функционален и привлекателен интериор за баня с малко пространство.

 

Всеки човек мечтае за просторна, подредена и чиста баня с модерно оборудване и оригинални мебели. В Pinterest има много и вдъхновяващи снимки на такива бани, но всъщност повечето хора използват бани, които са по-малки от тези, които са използвали като деца. Възползвайки се максимално от един малък санитарен възел със следните трикове, може да се създаде функционално и привлекателно пространство.

 

1. Може да се пропусне килимчето в тоалетната, тъй като то е нещо от миналото. Вместо това, може да се избере по-голям килим, който може да служи за различни цели. По-големият килим може да направи банята много по-луксозна.

 

2. Добре е човек да се възползва по най-добрия начин от празния ъгъл до ваната. Празното пространство до ваната е много важно в една малка баня. Това е чудесно място, в което може да се добави малка тоалетна масичка с огледало и стол. На това място е подходящо да се държат соли за вана или ценни произведения на изкуството.

 

3. Препоръчително е стените също да се използват ефективно. Когато става въпрос за малка баня, много хора избират неудобна мебел, която се намира във важна част от банята. Ако жилището разполага така или иначе с килер, може да се помисли за оригинални дървени, метални или стъклени рафтове за стена. Това е чудесен начин да се покажат някои от хубавите тоалетни принадлежности като парфюми, сапуни, а дори и произведения на изкуството.

 

4. Не бива да се забравя капакът на тоалетната. Капакът на тоалетната е чудесно място, в което може да се използват различни ароматизатори под форма на гел, таблетки или капсули.

 

5. Организиране на площта около мивката. Някои от модерните мивки са с шкаф или конзола, но има и доста модели, които са окачени. Ако човек не разполага с шкаф под мивката може да се снабди с метална конструкция, която да разполага с интегриран в нея хавлийник и рафт, на който да съхранява неща от първа необходимост.

 

6. Хубаво е да се обърне внимание на малките неща. Ако остане малко повече от допълнителното пространство, може да се помисли за добавяне на кътово осветление на няколко места, за да се обособят няколко области в банята и да изглежда по-просторна, както функционално, така и визуално. Инсталирането на няколко малки лампи е идеалният начин да се добави доза индивидуалност и автентичен чар към малката баня. Осветителните тела никога не са много твърде много, а източниците на естествена светлина като ароматизирани свещи, например, определено са доста релаксиращи, когато човек взима вана.