Как да организирате малка баня?

от admin 07.06.2017 0 коментар(и)

Банята е една от най-малките стаи в дома, а в нея се налага да се съхраняват разнообразни вещи, които се използват почти ежедневно от собствениците на съвременните жилища. Тази статия има за цел да даде няколко страхотни съвета за най-ефективните начини за съхранение, които поддържат малката баня чиста и спретната.

 

1. Може да се заложи на рафтове от пода до тавана. Значителна част от хората не приемат веднага тази идея за добра, тъй като смятат, че и без друго малката баня ще изглежда още по-тясна. Но в крайна сметка, този начин за съхранение има способността да създаде по-чист и по-малко претрупан поглед в банята с малък формат. Вместо няколко по-тънки рафтове, закачалки и етажерки на няколко места, може да се постави само един голям шкаф, който съдържа всичко. Така ще се създаде по-приятна гледка и по-подреден вид.

 

Долните шкафове отдолу и чекмеджетата по-горе могат да съдържат стайлинг продукти за коса, хавлии и други аксесоари. Най-отгоре на шкафа на най-лесно достъпните места могат да се организират нещата от първа необходимост, които човек използва всеки ден.

 

Във средните рафтовете може да се поставят красиво навити кърпи, декоративни предмети и свещи. Добра идея е да се остави малко празно пространство, за да има  място, където да се съхраняват допълнителни вещи, ако е необходимо.

 

2. В най-добрия случай всичко трябва да бъде скрито. Колкото повече неща се изложат навън, толкова по-претъпкана ще изглежда банята. Добре е под мивката да се съхраняват важни неща като химически препарати и инструменти. Ако над мивката има друг шкаф в него могат да се съхраняват парфюми, одеколони и основни продукти за първа помощ. Ако площта на банята позволи може да се добави по поръчка шкаф  над тоалетната и още един в пространството между тоалетната и мивката. В шкафът над тоалетната може да се инсталира контакт вътре, така че да може да се зареждат електрическите уреди като четки за зъби, бръсначи, епилатори и други принадлежности, без да се виждат. В шкафа между тоалетната и мивката може да се съхраняват буталото и тоалетна четка. Това са необходими елементи, но със сигурност е неприятно да се виждат, така че е хубаво да бъдат скрити от погледа. Същото важи за кофата за боклук и коша за мръсното пране, в случай, че пералнята се намира в банята. Те могат да бъдат поставени в оригинални, стилизирани кошове, така че също да са добре скрити.

 

3. Интегрирането за хавлийници с форма на прът е за предпочитане пред поставянето на закачалки. Въпреки, че може да се окачи само една кърпа върху хавлиената пръчка, тя може да побере много повече от обикновена закачалка. Дори и много хора да използват банята с хавлийник има достатъчно място за всички кърпи.