Какво значи калиброван гранитогрес

от admin 22.05.2020 0 коментар(и)

Винаги е добре да имате предварителна подготовка като клиенти, преди да пазарувате гранитогрес или други покрития за баня. Възможно е когато разглеждате онлайн при модели гранитогресни плочки ефект камък, в приложеното описание да видите, че те  калибровани или ректифицирани.

 

Калиброван гранитогрес означава, че ръбовете на дадена плочка са били шлифовани или отрязани след изпичане по такъв начин че общият размер на плочката да е много точен и прецизен. Това особено много си личи при монтажа на плочките, които инсталирани заедно върху една повърхност създават усещането за цялост и безшевност.

 

Калиброването се определя за манипулация на ръбовете на плочките. Това е не е процес, от който плочките изтъняват. Ректификацията се е наложила защото много собственици искат да имат по-модернистичен цялостен вид, а това е трудно когато при традиционните начини на изпичане се получават отклонения в размера. Затова в съвременното производство са впрегнати технология и методи, които са били невъзможни в миналото.

 

Дори плочките да влязат в пещта абсолютно еднакви на вид, промяната на влагата чрез процеса на изпичане не е нещо, което може да бъде прецизно контролирано и плочките леко ще се свият и изкривят. Когато излязат от пещта, керамичните и порцелановите плочки винаги ще се различават леко по отношение на техните форми и размери. Тогава чрез технологично рязане, шлифоване и обработка се правят желаните корекции.

 

Резултатът е отличен. Можете да разгледате снимки онлайн, за да видите как безшевните плочки се отнасят една към друга и към цялото пространство. Особено подходяща е тази технология за направата на големи по размер плочки, които да служат за обзавеждането на големи площи. 

 

Цената винаги е относителна към качеството, вида и размера на плочките, които търсите, но ректифицираните плочки обикновено струват повече от некалибораваните такива. Когато сравнението е между плочки от един стандарт, защото има малко повече работа, която отива в производството на калибрования гранитогрес.