Концепции в интериора на бани за 2017 година

от admin 15.06.2017 0 коментар(и)

Вдъхновяващите дизайнери на съвременни водопроводни устройства се разделят през последните години в две противоположни направления. От една страна се наблюдава тенденция линиите да бъдат гладки и с абсолютна хармония с природния феномен на водата, а от друга страна се наблюдава тенденция на строгост и яснота на формите, дори някои дизайнери стигат до агресивност в геометричните си решения, като ги  акцентират в дизайна на утилитарните пространства.

 

Висящите ВиК проекти продължават да бъдат популярни сред съвременните дизайнери и техните клиенти. Конзолните тоалетни, бидета и мивки изглеждат много стилно. Всички инженерни системи и казанчета все по-често биват "скрити" зад имитационни панели, така че в съвременната баня да бъде много по-лесно да се направи почистване и монтаж на такъв санитарен фаянс. По този начин се спестява ценна площ, а това е изключително полезно за и без друго компактното пространство на баните.

 

Не излизат от мода естествените, меки и отпускащи цветове, което позволява да се създават близки до природата дизайни. Естествените, натурални нюанси са подходящи, както винаги. Ако става въпрос за избора на цветове, относно облицовките за баня, абсолютните фаворити са всички нюанси на бяло и пастелните цветове, което позволява не само да се създаде добра основа за ВиК и мебели, но също така и визуално да се увеличи обема на помещението. В малкото пространство визуалното разширяване на границите става от първостепенно значение. Основните "инструменти" в този аспект са цвят, светлина и форма.

 

Светлата и блестяща баня винаги ще бъде тенденция. Използването на бели нюанси за довършителните работи в утилитарните пространства помага не само визуално да се увеличи обема, но също така, да се създаде прост и чист образ, който създава отлични предпоставки за естетично организиране на необходимите обекти за по водоснабдяване и канализация.

 

Любителите на авангардните решения е добре да не бъдат твърде крайни и да не използват дръзки цветове във всички области на интериорните решения. Експертите предупреждават да не се използват ярки цветове за декорация на всички повърхности в банята. За предпочитане е да се нанесе по-тъмен цвят поне в областта на подовите настилки. Добре е да се внимава ефекта в пространството да не бъде "безформен"  и да не се предоставя информация за границите на повърхностите, които могат да доведат до емоционална дезориентация, вместо очакваното чувство на почивка и отдих.