Модерните цветове, бои и финитури – за баня с индивидуален почерк

от admin 15.06.2018 0 коментар(и)

Съвременна тенденция в обзавеждането за баня, която закъсня в България с известно време, е индивидуалният подход в организирането и украсяването на помещението. В този текст ще разгледаме един аспект свързан с бои, финитури и цветове част от богатата съвременна палитра, която можете да използвате, за да оцветите банята си според вашия индивидуален вкус и естетически разбирания.

 

Банята е изпълнена с потенциал за избор от най-различни цветове. Понеже има хора, които за стените си предпочитат вместо плочки за баня да ги боядисат, то опциите са всевъзможни. Днес не е достатъчно обаче да се използват класическите цветове, понякога правилните отенъци и авангардните решения, могат да са истинския ключ за промяна в интериора.

 

Подход към бялото – класическият цвят никога не излиза от мода. Бялото е гаранция за чистота и спокойствие. Съвременните решения обаче преминават отвъд чистото бяло, те са по-скоро отсенки от бялото. То се използва като възможност да добави текстура с ефект камък, да добави светлосенки в пространството, да подчертае неутрални или наситени цветове. Модерното бяло никога не е еднозначно, затова внимавайте с него.

 

Пастелни цветове – меките пастелни отсенки на класически цветове за банята като зелено и синьо, и в последно време сиво, предават една характерна дълбочина на всяко интериорно пространство. Така че тези тонове са много подходящи в комбинация с други черни финитури в интериора.

 

Дизайнерски цветове – всъщност  много модерни цветове, които носят странни имена буквално се ‘измислят’ от дизайнери. Те са примесени с невероятен талант и майсторство, за да се получат уникални текстури. Такива са тъмни сиви и сини цветове, които се съчетават по изключителен начин със светли финитури и мраморни повърхности в банята. Винтидж тенденцията също е силно застъпена, като тези тъмни дизайнерски цветове се съчетават много добре със смесители във финиш месинг или червеникаво медено.

 

Топли или студени текстури – всъщност изборът ви зависи от това, какво ще предпочетете като излъчване. Има начин топлите цветове да бъдат смекчени чрез неутрални тонове, а студените текстури да се използват да се създаде един уникален спа комфорт. Винаги търсете индивидуалния подход, за да може банята ви, да работи за вас и чисто естетически.