Плочки за баня тип паркет

от admin 01.04.2021 0 коментар(и)

Съвременните плочки тип паркет много често се използват в голямо разнообразие от стилове, цветове и дизайни. Сред тях са класически, английски, американски, Прованс, фолклор и др. Тези стилове се характеризират с използването на инсталация от плочки тип парект за декориране на всякакви пространства на закрито.

 

 

Класическият английски стил означава използването на плочки, имитиращи естествена червено-кафява тухла върху стените и паркет на пода. Прованският или скандинавският стил се характеризират със студени нюанси - снежнобял и сив. Интересни са опциите за комбиниране на плочки с различни цветове.

 

Друга стилистична посока в дизайна, която се характеризира с използването на плочки имитиращи паркет е стила таванско помещение. Стая, декорирана в този стил, е почти изцяло покрита с паркет. Препоръчително е да изберете плочка с най-естествения цвят на дървото.

 

За интериора в ретро стил се използват плочки, имитиращи изкуствено състарен паркет с всичките му несъвършенства и пукнатини.

 

Стиловете хай-тек и минимализъм се характеризират с равномерно гладко покритие, най-често в бяло. Шевовете между отделните плочки тип керамичен паркет не трябва да се открояват ясно на фона на инсталацията.

 

Интересни са и моделите плочки с 3D дизайн. Те изглеждат реалистични и стилни. Колекциите от модели, изработвани да емулират естествен паркет, също са популярни. Широка гама от колекции от керамични и порцеланови плочки, включително модели с 3D принт, се позиционират също като висок клас в своя сегмент. Доста търговски марки предлагат висококачествени опции за стенни и подови плочки. Висококачествените мозаечни модели също са особено популярни.

 

За поддръжка, изберете почистващи продукти с течна или гелова основа. Абразивните почистващи препарати могат да надраскат повърхността. Освен това се продават специални почистващи разтвори за остъклени плочки, които не само не увреждат покритието от теракот или гранитогрес тип паркет, но също така предотвратяват  петна от разливи и замърсявания. Не използвайте метални и твърди естествени четки, а само меки гъби или кърпи.