Принципи на авангардната концепция в банята

от admin 11.01.2018 0 коментар(и)

Думата авангард е военен термин, който много естети оспорват дали има място в дизайна. В съвременен смисъл обаче думата се използва да означи водещи тенденции в дизайна и в обзавеждането за баня, които идват от уникални и нетрадиционни идеи на дизайнерските умове. Нека да погледнем някои от принципите на авангардната концепция, която покорява съвременното обзавеждане в банята.

 

Първото отличително качество на авангардния дизайн е вдъхновението върху сетивата на човека, който гледа самите продукти. Уникалното съчетание на форми, материя, цвят, място в пространството, сякаш влияят върху хората и те от пръв поглед могат да кажат: „Да, това е което търся”. Изключителното удобство и прогресивната технология са другите ключови фактори, които определят авангардния модел в обзавеждането. Те от своя страна довеждат до нови и нови принципи.

 

Авангардна обикновено е забележителен и бива отбелязван от много голям кръг от хора, както от специалисти, от архитекти, от бизнесмени, които търсят лукса. Специалните материали и тяхното съчетание е водещо в този интерес.

 

Интуитивна функционалност и много лесно ползване. Авангардното в обзавеждането не е в стила на лукса, пред който хората може да се чудят и маят какъв е този предмет.

 

Свеж външен вид и грациозност. Погледът е привлечен от мекотата на формите, разминаващите се линии, подходящите цветове и цялата визуална естетика нужна на крайния продукт.

 

И последно, но не по-важност – спестяващи ресурс технологии, щадящи природата функции, еко отношение към интериора. Дизайн в духа на епохата.

 

Авангардното обзавеждане е цялостна концепция, която носи в себе си изброените дотук принципи. Днес е възможно да си позволите тази концепция и във вашата баня, достатъчно е просто да припознаете знаците, които водят към по-добрите модели, по-функционалните, по-красивите – тези които ще повишат цялостното ниво на обзавеждането във вашата модерна баня. Просто трябва да ги намерите, осмислите и изберете.