Решения с гранитогрес за баня

от admin 19.07.2018 0 коментар(и)

Постоянното търсене на правилното решение за плочки в банята не винаги дава точните резултати. Когато обаче самото търсене е насочено правилно с ясна мисъл какво искате да постигнете, то най-напред следва да се озовете пред най-актуалните предложения в света на обзавеждането за баня. Ето какво предлагат дизайнерите при моделите гранитогрес за баня.

 

Тъмен гранитогрес (сив антрацит) подреден чрез тънки и дълги плочки тип ламели в структура на херинга. Звучи ужасно дълго и неприветливо, но всъщност ефектът в интериора на банята е зашеметяващ. Това е една от най-използваните ситуации в момента. Където плочките са поставени по диагонали, така че да образуват структурата на костите на риба херинга (откъдето идва и името на мотива). Тъмният сив гранитогрес е съчетан с изящния бял санитарен фаянс в интериора, голяма вана и аксесоари цвят хром.

 

Бяло, светло сиво, кремаво – уникално съчетание в модерната баня, което е израз на светлия интериор, който искате да постигнете. Много често собствениците на модерните бани съчетават гранитогресни плочки за под, в светло сиво или кремаво, с бели стенни плочки, които придават една класическа естетика в банята. Нищо нетрадиционно, нищо чак толкова екзотично, но пък класическо, стилно и луксозно.

 

Големите гранитогресни плочки за баня са тренди и през тази година. Изключителен парад на неутралните цветове в банята се наблюдава при много дизайнери. Те си позволяват смело да съчетават големи размери сиви плочи с бежови плочки за под, а гранитогресната материя придава нужната сигурност и здравина в този естетически блясък. Големите размери вървят и с белия цвят като тази година се търси отново ефект мрамор, но леко смекчен, малко по-груб, за да се избяга от прекалено аристократичната линия.

 

Изглежда тази година много собственици са се насочили в използването на гранитогреса за баня като настилка. В този смисъл когато избирате такъв вид гранитогресни плочки предназначени за баня, съобразете се с техните характеристики и търсете такива, които ще имат висок коефициент против хлъзгане, издръжливост във влажна среда и качества типични за средата в банята.