Тайните на чистата баня

от admin 07.05.2017 0 коментар(и)

Вече успяхме в един материал, да ви покажем 5 стъпки, които да следвате,  за да получите свежа и чиста баня. В тази статия обаче, ще обърнем внимание на няколко неща, които може ни не знаете, но са свързани с обзавеждането в банята. Свързани са с вашите плочки за баня, мебели за баня, санитарен фаянс и всичко друго, което е част от вашия интериор в банята.

 

Например, за да не допуснете натрупването на твърди частици от водата в душ-слушалката и за да освободите водното налягане, можете да я напръскате с почистващите препарати, които са предназначение да елиминират натрупването на калций, ръжда и други твърди частици в уреди и системи в дома. За добри резултати, особено ако имате ‘твърда’ вода във вашия град, пръскайте по-често. Изчакайте препарата да подейства и след това пуснете силно водата от душ-слушалката, за да се почисти напръсканото място.

 

Добрите домакини знаят, най-големият враг на мухъла е белината. Само няколко капки премахват упорите петна. Белина между вашите плочки за баня, ще премахне насъбралата се утайка. Винаги след ползване на белина, проветрете помещението. За почистване на огледало за баня, за малко прозорче в банята и други стъклени повърхности, трябва да използвате скуиджи с правилния препарат за стъкло. Когато почиствате санитарен фаянс, и изобщо когато работите с различни препарати в банята, използвайте ръкавици, за да предпазите кожата си.  

 

Когато почиствате с парцал, гъби и четки, изплаквайте ги често, защото те събират цялата мръсотия в себе си. Ако не ги изплаквате, все едно просто разнасяте повече петна, отколкото да ги почиствате. Почистването на всички ваши мебели за баня, изисква познаване на тяхната повърхност, техния дизайн, така че да ги запазите функционални за дълго време. Не прилагайте препарат там където не е необходимо, но и не оставяйте непочистено дълго време. Почистването също е дълг, който трябва да се изпълни, за вас и за вашето здраве, и за здравето на всички, които ползват банята.