Термостатичен смесител

от admin 15.04.2020 0 коментар(и)

Термостатичните смесители не са новост на пазара за баня обзавеждане. Всяко ново поколение термостатични смесители обаче става все по-добро като качество и като функционалност. Най-големите производители на смесители за баня правят така, че дизайн и функционалност да вървят ръка за ръка. Затова всяка нова колекция придобива все по-футуристичен и оригинален дизайн.

От гледна точка на визията, термостатичната технология изисква по-плътна материя и не създава възможност за много голямо разнообразие във формата. Затова повечето модели термосмесители за душ изглеждат доста сходно. Заради развитието на технологията обаче смесителите за мивка, които се правят с термостатичен смесител наистина изглеждат виртуозни. Това се дължи на разликата между устройствата и качествата, които трябва да имат от една страна душ смесителите, от друга тези за мивка.

 

Също така може да има и разлика между кухненските смесители за мивка и тези пригодени за банята. По-важно е обаче да знаете следните неща. Чрез термостатичен смесител вие получавате сигурност. Тоест избирате предварително температура на водата, която остава постоянна по време на къпане. Също така, качествения термосмесител на позволява нагорещяване на повърхността, под която минава горещата вода.

 

Когато се къпете и трябва да спрете водата за да си сложите шампоан или балсам, при пускането, термостатът отново пуска вода със същата температура. Тоест той дава удобство при ползване.

 

Качествените термостати са и икономична инвестиция, защото предотвратяват излишното настройване всеки път на водата, оттам и разходът на вода и използването на повече течаща топла вода. Така на една средносрочна база се пестят пари от сметките за вода, но и се пести генерално водния ресурс.

 

Това което е нужно, за да се ползвате от споменатите предимства е да сте избрали качествен термосмесител от сигурен производител; да се направи качествен монтаж и да се ползва по предназначение както е описано от производителя.