Уютен дизайн за банята

от admin 03.03.2017 0 коментар(и)

Банята може би е най-популярното място в дома ни. Рано сутринта или вечер преди сън - ние непременно посещаваме това помещение. Може би затова искаме да го организираме по специален начин, така че банята ни да оставя добро впечатление за дълго време. Дизайнерите непрекъснато генерират оригинални идеи за баня и са готови да се ги споделят с вас.

 

Прекрасно е, ако имате голям прозорец в банята. Декорирайте го със завеса на весели точки и разположете овална вана до него. В непосредствена близост до ваната, поставете елегантна овална маса с красиви полилеи тип свещи,които да ви правят щастливи през вечерите. Можете също да поставите на пода голям и мек килим - съвременните технологии позволяват да се създадат практични аксесоари за баня (те не натрупват влага и съхнат, докато лежат на пода).

 

Като цяло в банята е възможно да се разпредели на няколко постелки. Техният цвят и форма може да бъде произволно, на основното изискване на практичност и комфорт.

 

Що се отнася до декорацията на стените – за това няма ограничения. Можете да боядисате стените или да сложите върху тях текстурирана мазилка.

 

Дизайнът на стените на банята, може да се използва в комбинация от различни текстури и цветове. Например можете да изберете цвят за стените в тъмнен цвят, а плочките на пода  – в пясъчен нюанс –по този прост начин можете да си имате частен плаж по всяко време на годината.

 

Мивката може да бъде поставена върху стъклени мозаечни плочки или водоустойчиво дърво. И двата материала могат да помогнат за създаването на динамичен дизайн, съчетан с естествени каменни плотове на мивката.

 

Искате ли да бъдете по-близо до природата, желаете ли да изпълните банята си в СПА елементи? Можете да украсите стените на банята в естествени брезови стволове. Те изглеждат страхотно на фонот плочки в тъмно сив нюанс. Или друга алтернатива - можете да изпълните интериора на банята ви с нюанси на аква. А над ваната, за да създадете едно малко "слънце" – вградете в тавана LED лампи.