Вана в размер стандарт – избор за всяка баня

от admin 27.04.2017 0 коментар(и)

Независимо дали говорим за вградена вана или за стилна свободностояща вана, те се произвеждат предимно по размер стандарт  и се намират в най-различни стилови характеристики. Освен стилистиката и дизайна, те могат да бъдат произведени от различни материали, с различна вариация във формите, а най-модерните с допълнителни системи за хидромасаж.

 

С модерен дизайн и изчистени линии в класически стил, в английски стил или ретро, ваните произведени по стандарт могат да са вградени и зазидани до стената в помещението или да са свободностоящи вани, които се поставят почти в центъра на банята. Стандартът най-често е в правоъгълна форма, с размери 170-180 см на 70/75 см. Овалната форма на свободностоящите вани също копира този стандарт.

 

Най-голяма част от ваните по стандарт са произведени от акрилен материал, въпреки че съществуват и керамични модели, гипс и нови материали технологично открити и приложени в производството на вани. Ето какви са предимствата на акрилната баня по стандарт:

 

Тя е бляскава и гладка, санитарният акрил е устойчив във времето на драскотини и натъртвания; повърхността е приятна на допир и не се пързаля. Акрилът материал, който запазва топлината и придава това усещане за топлина в контакт с тялото. Белият цвят позволява съчетани с всякакъв вид санитарен фаянс в помещението. Тези вани са устойчиви на корозия и затова са приложими, и в производството на хидромасажни вани.

 

Като потребители, които биха искали да имат вана стандарт в банята си, изборът е голям. Важното обаче е да прецените размерите на помещението си и да изберете най-доброто решение спрямо него. При баня с по-малки размери, има и много стилни мини вани, които също могат да заместят ваната стандарт. Както винаги сме казвали, изборът е във ваши ръце!