5 стъпки за свежа и чиста баня – пролетно почистване

от admin 09.04.2017 0 коментар(и)

Пролетното почистване не е задължително да се случи през пролетта. Това е по-скоро израз за почистване, което освежава интериора в банята и дава нов блясък на мебелите и уредите в помещението, и разбира се една приятна атмосфера, която всяка баня заслужава.

 

Все пак почистването в банята е трудоемък процес и изисква много усилия, за да се постигне ефекта, който ни въведе в този текст. Ето няколко съвета как по-ефективно да почиствате повърхностите, стените, пода, уредите, мебелите, санитарния фаянс и всичко друго в банята.

 

Първо, премахнете всички предмети, които не принадлежат на помещението. Изхвърлете боклук, стари и непотребни кутии, дрехи, изкарайте навън хавлиите и кърпите. Освободете банята от излишния багаж.

 

Второ, преди да започнете почистването, осигурете си препарати за почистване от ново поколение, които щадят както вашето здраве, така и повърхностния слой, който са призвани да почистват. Пригответе си целия наличен инвентар за почистване, и го сложете до вратата в банята, за  да не се наложи да тичате до другия край на къщата в последствие.

 

Трето, всяко почистване започва отгоре надолу. Започнете с ъглите и премахнете насъбрали се паяжини, мухъл, плесен или други неприятни неща, които евентуално са се насъбрали там. Всичко, което е като замърсяване на ‘втория етаж’ в банята, го свалете на пода, където ще минете накрая с парцал и препарат, които ще оберат всичко. За сериозните замърсявания по стените и повърхностите, използвайте най-добрите препарати и вземете мерки за безопасност.

 

Четвърто, оставете пода за най-накрая. Продължете с почистването на санитарния фаянс. Ако имате вана, отделете специално внимание. Същото важи и за душ кабината.  Почистете огледалото, почистете вътрешните пространства на мебелите в банята. Минете през рафтовете и етажерките. Почистете аксесоарите в банята: дръжки, смесители за баня, кранчета, душ слушалката, осветителните тела и всичко, което остава преди да минете пода.

 

Петона този етап, на пода се е събрала от всичко по-малко чистено досега. Затова заемете се с хубавото му почистване и когато сте готови, оставете помещението да се проветрява. Починете си, знаем, че такова почистване отнема време и сили. По-късно върнете тоалетните принадлежности, новите кърпи и хавлиите, подредете по нов начин декоративните елементи в интериора и voila. Всичко е готово.