Балатум за баня

от admin 12.12.2019 0 коментар(и)

Балатумите като настилка винаги са били по-евтина алтернатива на всички други видове настилки за интериорни пространства. В миналото те бяха характерни повече за публични сгради, а днес новите технологии разшириха възможностите и ползването и в домашна среда. Може ли обаче да има балатум за баня?

 

 

Не е задължително да разглеждате балатума като опция само за пода в банята. Той е възможно решение за стената в банята като заместител на керамични плочки. Тоест това е решение, което ще дойде на отлична цена. При положение, че сте интересувате от такова решение, трябва да разгледате какви балатуми (линолеум) предлагат различните производители.

 

Балатум за пода в банята е възможност, но трябва да се вземе предвид противохлъзгавата повърхност, която трябва да се подсигури. В този аспект трябва да се търси специален балатум с оребрена основа, която няма да позволи лесното хлъзгане по пода.

 

Независимо дали става дума за инсталация на стена или под, балатумът изисква изключително майсторство. В смисъла на това, не че поставянето е трудно, но се изисква много внимателно прилепване на пластовете, за да не нахлува там вода и за да няма лоши последствия за банята след това.

 

При положение, че сте се спрели на балатум за баня и сте разгледало много модели, преди да закупите конкретния, можете да направите консултация със специалисти и майстори изпълвали такива монтажни дейности в баня.