Баня с прозорец – голям хит

от admin 15.03.2017 0 коментар(и)

Свикнали сме с банята като затворено помещение. Но Това не е задължително. Идеята за прозорец в банята не винаги е осъществима, но имате ли възможност – възползвайте се! Първо обаче трябва да се разгледат опциите и да се намери най-подходящото място за отвор в интериорния дизайн на банята.

 

Цветовото решение на банята с прозорец, може да бъде най-различно. Но винаги е по-добре да използвате някаква неутрална цветова схема с преобладаващи ярки акценти. Цветна щора, раиран килим и контрастни мебели – идеалното решение.

 

Гледката навън и нещата там, за да не ви разсейват от приятните глезещи занимания в банята – на прозореца можете да сложите дървена капандура или ролетна щора. Такава щора е идеалния вариант за баня, в която има два прозореца, разположени един до друг или срещуположни.

 

За декорацията на прозореца отделете специално внимание. Ако правите баня в стил рустик, ще трябва да се съсредоточите върху прозореца, няма как да го оставите в първоначалния му вид. В този случай огледалото спокойно може да мине и без рамка.

 

Ако искате пък ориенталски интериор, използвайте резбовани рамки за огледалата и красива рамка за прозореца, направена от дърво или от текстилна материя.

 

В случай, че банята ви е със специфична форма, можете спокойно да се заигравате с формите и материалите.

 

Трябва да прецените къде ще бъде прозореца, ако е голям, съобразено с другата част от банята ви. Ако е на тясна стена, то трябва да намерите начин да организирате пространството за ваната, за мебели и т.н. По ваша преценка, използвайте за обзавеждането – стената, която сметнете за най-функционална.

 

Височината на прозореца в банята е в пряка зависимост с дизайна и стила й. Ако той е разположен високо на стената, можете да разделите стенното пространство с цветови схеми, които ще подхождат на плочките по пода и на обзавеждането. В случай, че прозореца е ниско – струва си да повдигнете ваната с крачета или върху подиум. Така ще се наслаждавате на гледката, докато се къпете.