Банята и въздействието на осветлението върху общата концепция на интериора

от admin 17.03.2017 0 коментар(и)

Правилното подбрано осветление в банята, може да създаде приятно усещане и домашен уют. Чрез него можете да подчертаете или скриете определени елементи от интериора. Най-доброто решение – използвайте няколко различни по дизайн лампи и ги сменяйте, според стила, който искате.

 

Големите бани са идеални за оптималния ефект от LED осветлението. Окаченият таван е перфектен за вграждане на всякакви лампи, прожектори и т.н. Можете да допълните картината с полилеи и абажури, създавайки свой персонален дизайн и допълнително да осветите някои зони в банята, като огледалото или ваната.

 

Модерния стил в интериорния дизайн изисква използването на много огледала и много светлина. Комбинацията от кафяво, бяло и сиво осветление ще ви гарантира една спокойна и релаксираща обстановка.

 

Ако сте привърженик на класическия стил в осветлението – сложете полилеи. Те ще ви отнесат назад в старинния стил. Има всякакви форми, например, наподобяващи свещник, допълнение към каменен плот и дървен стол – досущ като приказка за крале и кралици. Сложете в банята си удобен диван, със стилен полилей над него. А при наличие на прозорец – радвайте се на естествената светлина. Основния фокус обаче е върху полилея – той осветява и той определя стила на помещението ви.

 

С дом, далеч от хорските очи, имате възможност за голям брой прозорци. Това ще разшири пространството на банята и ще ви осигури красива гледка навън. Най-често баните се разделя на няколко зони, всяка от които изисква отделна светлина. Използването на отделно осветление в зоната на ваната, създава удобство и комфорт.

 

Искате ъглов дизайн – сложете LED осветление в квадратни форми над душ кабината, вградени в стените и тавана или разположени над огледалата. Модерното осветление съчетава свето-диоди, които са част от старинни полилеи и лампи. Комбинацията от кръгли класически полилеи и модерни огледала в съвременни форми, създават усещане за невероятен стил. Особено, когато имаме LED в най-различни цветове и комбинации.