-->
Меню

Как да изберем смесител за мивка в банята

от admin 26.07.2022 0 коментар(и)

Ако планирате да си купите нов смесител за банята, е важно да знаете какъв тип смесител за мивка трябва да изберете. Центробежните смесители са чудесни за малки мивки, а смесителите за стенен монтаж стават все по-популярни. Изберете стил, който да допълва вашия стил. Височината и проекцията на чучура също са важни съображения. Тази статия ще ви помогне в процеса на избор.

 

За щастие, по магазините и в онлайн пространството могат да бъдат открити различни и разбообразни по вид материали. Някои са скъпи, а други смесители за баня евтини. Всичко зависи от вашия избор, предпочитания и нужда.

 

Маслено търкан бронз

 

Смесител за мивка за баня от маслено търкан бронз придава модерно излъчване. Това покритие има леко античен вид и се съчетава добре с повечето видове цветове на стените. Тези смесители не показват петна от вода или пръстови отпечатъци както и не изискват особена поддръжка. Всъщност те могат лесно да се почистват с памучна кърпа. Този материал е издръжлив и не потъмнява с течение на времето.

 

Центробежните смесители са идеални за малки мивки

 

Центриращият смесител е популярен тип смесител за баня, тъй като всички негови компоненти са разположени на централната плоча на мивката. Обикновено диаметърът му при чучура е около 10см , а диаметърът на дръжката е около 15. Центробежните смесители се наричат още мини-смесители и се монтират в основа с три отвора.

 

Нараства популярността на смесителите за стенен монтаж

 

Предимствата на смесителите за стенен монтаж са ясни: те са по-атрактивни от другите видове смесители за мивки. Водопроводната инсталация за тези смесители е скрита зад стената, така че ако има теч, той е по-трудно забележим. Въпреки това, любителите на "направи си сам" могат да обмислят наемането на професионалист, който да извърши монтажа. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да монтирате смесител за стена:

 

Височина и проекция

 

Когато избирате нов смесител за мивка за баня, вземете предвид наличното пространство в банята. Нископрофилният смесител може да затрудни миенето на ръцете ви. Освен това смесителят с къса проекция може да доведе до отдръпване на водата зад смесителя и тя да се удари в стената. Въпреки това смесителят с ниска проекция може да бъде отличен вариант за пестене на място. А смесителят с висока проекция, може да създаде твърде много водни пръски, когато се използва. Височината и проекцията на чучура са важни и за мивките за съдове, които обикновено са твърде високи за стандартен смесител. Има няколко вида смесители, от които можете да избирате, включително декоративен канален чучур, чучур с водопад и практичен въртящ се чучур.

 

Технология на вентила

 

В зависимост от бюджета си може да искате да инвестирате в нов смесител с клапанна технология. Тези смесители се смятат за най-надеждни, с по-малко движещи се части в сравнение с други смесители. Надеждността им се основава на конструкцията на вентилите, които могат да включват компресиращи, сферични, патронни и с керамичен диск. Работата им обаче не е напълно без поддръжка и често изискват резервни части. Добрата новина е, че резервните части могат да бъдат доста евтини.