Как да си направим проект за малка баня?

от admin 11.06.2019 0 коментар(и)

  За да си направите проект за малка баня, добра идея е да използвате безплатни онлайн услуги, достъпни в Интернет. Потърсете във вашия район търговски обекти, които продават керамични плочки и елементи за строителство и ремонт на бани. Те също могат да ви помогнат в изчисляването на необходимото количество материали. Ако имате баня със скромни размери, ще трябва добре да помислите как най-рационално да използвате малката квадратура. За съжаление повечето готови решения са предназначени за стандартни бани с по-голямо пространство.

 

На кого да се доверите при проектирането на банята?

 

  Дизайнерите, които имат богат опит, ще намерят най-удобното, технически осъществимо решение за вашата баня. Цялостните решения за баня са проектирани за бани с повече пространство. С тяхна помощ ще направите изпълнението на целия процес много по-гладко и без грешки. Ако сами проектирате банята е възможно да допуснете такива и те да се окажат непоправими. Специалистите ще направят така, че да може да използвате по възможно най-функционалния начин цялата площ на малката баня. В допълнение, тези фирми имат опитни специалисти, които да ви помогнат с електро и ВиК системите.

 

 

Баня от около 3 м²

 

  След правилно разглеждане на дизайна на малката баня, дизайнерите могат да направят функционална зона, премахвайки стената между банята и тоалетната. Обмислете опцията с оригиналните размери на банята с дължина 1,5 м² и ширина 1,37 м². В този случай, можете да направите комбинирана банята, премахвайки преградната стена между двете помещения. В комбинираната баня ще има само една врата. В резултат на комбинирането, в банята с площ от 2.9 м², е лесно да се постави тоалетна, ъглова вана и мивка. Под мивката можете да направите удобен килер и ще има място за пералня и висок шкаф.

 

 

Баня от около 4 м²

 

  Например, в правоъгълна баня с размери 1,7 м² на 2,3 м² в левия ъгъл на вратата можете да поставите душ кабина, а в дясно - пералня. За да спестите място, по-добре е да закупите перална машина с вертикално натоварване. Инсталирайте тоалетна в близост до пералната машина и направете ниска преграда, за да отделите тази част от цялото пространство. В единия ъгъл поставете рафтовете за всички необходими хигиенни и почистващи продукти. След това поставете мивката. Тази опция ще ви помогне да спестите място и да направите банята многофункционална.

 

  Дори баня, която е притисната в малко пространство, например само на 2 м² x 1.8 м²  може да изглежда и да се чувства просторно и комфортно. За тази цел, в малката баня може да се инсталира елегантна свободностояща вана с душ със стъклена преграда с панти, която да защитава останалата част от помещението от водните пръски.

 

  Ако разполагате с баня с дължина 2,5 м² и 1,6 м² може да обедините банята и тоалетната отново и да получите комбинирана баня. Тогава пространството между зоните за лична хигиена и зоната за миене може да се раздели чрез красива и модерна преграда. Това означава, че тоалетната и мивката в такъв проект могат да бъдат разделени с параван или душ завеса, за да остават сухи, когато се къпете. Това разположение включва замяна на душа с вана, като същевременно се предлага и опция за допълнителна душ кабина.