Какви материали да изберем за банята

от admin 28.11.2016 0 коментар(и)

Най-популярния материал за банята си остават керамичните плочки. Това особено важи за подовото покритие. Изборът от цветове и текстури е достатъчно голям, така че да изберете желаната опция за всеки интериор. Графитени керамични плочки по стените в банята, имитиращиестествен камък,са идеално решение. Особено, ако подхождат на цвета на пода. Те са в хармония с мраморните плотове и керамичните плочки с имитация на мрамор, с които можете да направите пода в банята.

 

За душа и пода по него трябва да помислите сериозно. За стените е достатъчно да сложите грунд и да ги налепите с плочки, но за пода това не е достатъчно. Не е нужно непременно да си купувате душ с корито за водата. При липсата на пространство, можете да поставите лесно душа така, че да не заема много. Пода под душа ще трябва да направите с лек наклон към сифона. Това ще предотврати образуването на локви и застой на вода. Това лесно се прави, като пода е задигнат с няколко сантиметра точно в тази зона.

 

Да си купите мебели за банята от местни и чужди производителя не е трудно. Разнообразието е огромно. По-трудното е да изберете качествено оборудване, което да издържи много години на влагата в банята и да не започне след няколко месеца да придобива непривлекателен вид. А още по-трудно е да изберете мебели, които да са в тон със стените и пода. Така че, ако сте решили да правите основен ремонт на банята, избора на материали и мебели трябва да си има сходство между тях. Ако банята ви е със специфична форма и любимите мебели не пасват, винаги можете да си поръчате или да си направите сами.

 

Изборът в банята на декоративни елементи е също толкова важен, колкото и изборът на мебели. Вази, картини, лампи и аксесоари – всичко трябва да е в един стил и да няма несъответствие между тях.  Всеки детайл трябва да допълва другия детайл.