Козметична декорация на банята

от admin 05.03.2017 0 коментар(и)

Колко ли от нас имат баня, с облицовка  по стените, която е в хладни и светли цветове, контрастиращи с тъмни акценти. Такава баня изглежда толкова луксозна и красива.Понякога има нужда само от някои нови елементи, които да й придадат един по-различен, уютен и спокоен вид. Именно тъмните мебели, от дърво, са така характерни за всеки стил в интериора за баня.

 

Сложете тъмен гардероб от влагоустойчива дървесина – ще се впише идеално и всички принадлежности ще са на една ръка разстояние. Ако пода и стените са в светли цветове, високи гардероби не изглеждат толкова големи и тежки, което придава на помещението удобен и уютен вид.

 

При декорацията на банята, дори монтиране на приглушено LED осветление може да промени коренно атмосферата. Строгия интериор омеква и става спокоен и романтичен. Можете да монтирате осветление встрани от огледалата – ще бъде още по-ефектно. С такава мека светлина, на фона на тъмните мебели и масивната дървесина, ще придадете на интериора още по-мистериозно усещане. Дори в зимните дни – тук няма как да ви е студено. А ако добавите и колоритен плот, в комбинация с голямо огледало в рамка, допълнително ще подгреете обстановката.

 

При изграждане на стила, подходящата цветова схема в банята е ръка за ръка със спокойствието и насладата от престоя ви там. На фона на тъмните мебели, позлатени душове и смесители, ще внесат особена тържественост и простор в банята ви. С под от мрамор пък, еклектиката ще е наистина много вълнуваща. С тъмно зелени стени и кремаво сив под, от естествен или изкуствен мрамор, създавате невероятна основа за тъмните мебели и останалите детайли в банята. Всичко в интериорния дизайн ще добие завършеност с бял таван, може и с цокъл. Разбира се – с подходящата система от осветителни тела, на няколко нива, с вградени или просто висящи лампи. Запомнете – независимо от размера на вашата баня – с подходящия декор, тя винаги ще изглежда стилно.