Нов поглед към огледалото в банята

от admin 20.09.2016 0 коментар(и)

Огледалният образ на човека е мистерия за човека още от древни времена. Не случайно в митът за Нарцис, той се оглежда в собствения си огледален образ във водата и това се явява път към неговата гибел. Що се отнася до огледалото в банята, днес, то се явява като един от най-важните елементи в банята с естетически и практически функции. Именно заради тази си способност да обединява смисъла на използването на банята изобщо, огледалото се е превърнало в основна част от дизайнерския поглед в интериора.

 

Преди известно време, специално в България, огледалото не представляваше такъв интерес. То изпълняваше спокойно своята естетическа функция без да се говори за него като нещо толкова съществено. Уви, с течение на времето се оказа, че поставянето на огледало в банята не е толкова обикновен акт, а си има своите изисквания и методика, които да го впишат перфектно в интериора на банята. В този смисъл не е хубаво да се постави класическо огледало от 18 век, което е красяло банята на някои благородник от Франция, само заради ценността на едното огледало.

 

Съвременната естетика, особено в модерния град, започва да се мисли за различните видове огледала според организацията на банята. Така, споменатото класическо огледало ще бъде перфектно ако банята е издържана в стилистика, в която то пасва идеално в интериора. Когато обаче самата баня има някои характерни особености е хубаво да се подходи към избор, който да запълни, отвори или осветли пространството. По този начин, когато огледалото е избрано правилно, според помещението, то се превръща в истински фокусник. Дизайнерите правят чудеса в съвременния интериор, огледалото е един от начините това да се случва. 

 

Както вече сме имали възможност да казваме, изборът на огледало за банята не е желателно, то е задължително решение, което да се впише със своята естетическа и практическа страна в интериора на вашата модерна баня.