Осветление за баня – модерност и разнообразие във формите

от admin 13.04.2017 0 коментар(и)

Къде другаде, ако не в банята можете да видите най-различен дизайн на осветителни тела. Това е така, защото самото помещение и съвременния дизайн отговарят на предизвикателствата идващи от най-различните видове помещение за баня. В този смисъл, трябва да избирате вашето осветление за баня, според вида помещение и специфичната нужда за правилно разпределение на светлината.

 

Когато определяте осветлението за баня, на базата на старото такова, вижте грешките от миналото и това, което е било като пропуск. Най-важното условие в банята, що се отнася до светлината е, правилно разпределение до всички кътчета в банята. Иначе, може да нарушите не само естетическата линия, но и да създадете по-малко осветени зони, които да нарушават правилната работа на сетивата ви. В този смисъл, трябва да се запознаете с типовете светлина, които са най-подходящи в банята.

 

Отличен вариант за баня е акцентното осветление, което трябва да е допълнение към главното осветление в банята. Акцентното осветление е много подходящо до мивката за баня, то засилва динамиката на случващото се пред мивката. То може да се постигне с много красиви и стилни огледала за баня с LED светлина, или с модерни влагоустойчиви лампи за баня със стилен дизайн.

 

Скритите източници на осветление като част от окачен таван за баня, също са хит в съвременното обзавеждане. Този вид придава изключителна приглушена атмосфера в банята, която създава усещане за релаксация. Препоръчително е да се използва по време на вземане на вана.

 

Не трябва да забравяте и хармоничната линия. При положение, че в банята ви сте заложили на заоблени форми, то за предпочитане е осветителните тела да има кръгла форма. При положение, че имате една силно изразена права линия в обзавеждането, можете да си позволите квадратни или издължени правоъгълни осветителни тела. Както се променя дизайна в банята с изминаването на годините, така се променят и идеите за светлината и видовете светлинни източници. Интересувайте се от промените, за да сте винаги в крак с новите тенденции.