Плочки имитация на тухли

от admin 12.11.2020 0 коментар(и)

Когато избират опцията, подходяща за интериорна декорация, много хора предпочитат актуализирани класически варианти на плочки, имитиращи тухлена зидария. Добре дефиниран геометричен модел, гъвкавост на изпълнението, лекота на монтажа и богат избор от цветове и нюанси са сред едни от най-популярните варианти за декориране на хол, коридор, баня, тоалетна или кухня.

 

 

Полагането на декоративно тухлено покритие може да се извърши по няколко начина:

прорез върху измазаната стена на шевовете, характерни за облицовката от тухли;

чрез използване на плочки, като те могат да имитират единични тухли или част от тухлена зидария.

 

 

Характеристики и предимства

 

Естествените тухли най-често се използват в строителството като външна декорация – фасади, огради и други. Независимо от това, поради красивия си модел и органичния си външен вид, плочките, имитиращи тухли, са много популярни в интериорната декорация. Обикновено става въпрос за гранитогрес и теракот имитация на тухли.

 

Тези плочки имат няколко предимства пред останалите материали:

Естетично привлекателен външен вид: чисти, ясни, равномерни линии и богат избор от цветове;

Леко тегло и лесна инсталация;

Сила, издръжливост и лесна поддръжка;

Универсалност. Такива плочки изглеждат хармонично в стаи с напълно различни цели.

 

 

Дизайнерски трикове

 

Облицовката с плочки, имитиращи тухлена зидария, актуализира интериора. Тя го прави ярък и оригинален. Можете да използвате няколко прости, но ефективни техники за дизайн.

 

В хола може да използвате плочки имитация на тухли не върху цялата стена, а върху определени нейни части. Това може да бъде пространството около камината или малка ниша, например.

 

Съвременните плочки за баня имитация на тухли се използват за създаване на фокусна стена или за обособяване на душ-зоната.

 

С такива плочки може да се направи оригинален гръб на кухня. Ако червеникаво-тухленият цвят на плочките не се вписва в общото дизайнерско решение на кухнята, тогава можете да изберете снежнобели тухли. Този цвят е универсално подходящ за всеки интериор.

 

В допълнение, такива плочки могат да се използват и в спалнята за някои акценти. Може да се разграничи например таблата на леглото, вратата, прозореца и т.н.

 

Друг интересен вариант е асиметричният декор на ъглите. В този случай ъглите са облицовани по височина с тухли с различна ширина. Тази опция изглежда много стилно и естетически привлекателно.