-->
Меню

Плочки за баня евтини

от smelio 21.07.2022 0 коментар(и)

Търсите плочки за баня, но евтини такива. Имаме какво да кажем по темата, защото понякога евтиното излиза скъпо, а пазарът днес ви предлага опции, които да облекчат от цената, дори плочките да са много добро качество.

 

Подовата и стенната настилка са от ключовите елементи на дизайна в банята, който представлява значителна част от бюджета за обновяване, ремонт или изграждане на баня. Тъй като подовата настилка е склонна към честа употреба, трябва да се уверим, че избраният материал е дълготраен и запазва вида си в продължение на много години.

 

Гранитогресни и керамични плочки за баня евтини

 

Най-използваните плочки за баня днес са гранитогресните и керамичните, и двата вида са направени от керамична глина, но гранитогресните плочки са сравнително по-здрави, по-плътни и по-тежки от керамичните плочки.

 

Приликите между тези плочки са, че се предлагат в различни цветове, шарки, покрития и текстури. Гранитогресните и керамичните плочки са устойчиви на петна, водоустойчиви и лесни за поддръжка. За разлика от керамичните плочки, гранитогресните не се напукват лесно и са по-скъпи от керамичните плочки.

 

При пазаруване обаче, имате много опции, които да използвате. Първо четете описанията на моделите. Вижте дали са пригодени за баня. Вижте цената и вижте дали има описание за първо или второ качество. Керамичните плочки са по-евтини и за тях може да ги пазарувате за стената, но гранитогресните като по-здрави, може да ползвате на пода. Всъщност много производители правят колекциите си по този начин. За стената в банята предлагат дадени модели от бяла керамична паста, а за пода гранитогрес в цвят, който допълва стенните модели.

 

PVC настилки за баня

 

Други плочки за баня евтини като цена са виниловите плочи и луксозните винилови плочки. Като такива от PVC материал за подови настилки, те са евтина алтернатива на гранитогреса за пода. Луксозните подови настилки от винилови дъски и плочки са устойчиви на надраскване, водоустойчиви, лесни за поддръжка, много издръжливи и се предлагат в дизайни, които копират външния вид на дърво.

 

Този материал за подови настилки е много подходящ за натоварени с влага помещения като бани и кухни. Един недостатък е, че подовата настилка от винилови дъски не е устойчива на UV светлина и има тенденцията да избледнява при наличие на слънчева светлина.

 

Плочки за баня евтини – как да ги намирате?

 

При онлайн пазаруването, повечето сайтове за плочки за баня предлагат промоции и разпродажби. Можете да следите цените и да филтрирате резултатите. Друг вариант е да търсите плочки според датата на тяхното излагане в сайта...по-старите модели, макар и много качествени може да са по-евтини от по-новите такива. Използвайте всички възможности на пазара, за да си осигурите евтини плочки за банята.