Смесители за душ и вана – финитура

от admin 28.11.2018 0 коментар(и)

Смесителите за душ и вана, особено като са комбинирани в една обща структура са страхотно практични продукти в банята. Днес на пазара има най-различни модели, които се характеризират с различен подход в дизайна, но и такива с различен цвят като завършек (финитура). Те придават още по-стилен естетически вид в банята. Ето и малко повече за самата финитура и различните видове.

 

Повечето смесителни батерии за баня са изработени от месинг. Техните части са или отлети във форми или са машинно щамповани. От двата метода кранчетата, които се правят чрез отливане са по-добри като дълготрайност.

 

По време на производството, смесителите за душ и вана се снабдяват с някои от следните видове завършек: цвят хром, изчеткан хром, полиран месинг, калайдисан финиши, естествен блясък на неръждаема стомана, златисто или сребристо покритие, и много други. Целият този избор е на ваше разположение.

 

Що се отнася до избора ви на цветни смесители за душ и вана, те също са все по-ярко изразен тренд на пазара.  Тяхната техника на производство изисква друг вид покритие, за да може да се получи цветна финитура: бяла, черна, червена, сива, бадем и т.н. Този вид финиш се прави чрез специална техника на изпичане на прахово покритие, което има голяма дълготрайност.

 

Месинговите смесители се покриват с никел и след това с месинг, който може да бъде полиран до блясък. Този финиш е сред най-бляскавите на пазара и се поддържа лесно. Най-новите модели смесители за душ и вана поддържат дълготрайно своя най-външен слой, който е почти непробиваем що се отнася до надрасквания.

 

Хромираните модели, също толкова добре представени на пазара, отново са направени с никел. Те могат да бъдат оставени без покритие, защото хромът няма да потъмнее така както месинга. Общото правило е, че производителите предлагат по-качествените финитури в по-скъпите модели смесители за душ и вана.