Спа-баня у дома

от admin 28.03.2017 0 коментар(и)

Комбинацията от спа и баня в собствения дом представлява уникален дизайн, който е много впечатляващ.

Представете си баня, вдъхновена от спа центровете, с невероятна успокояваща обстановка – част от модерна архитектура и с уникална природна среда.

 

Използването на натурални съставки е световна тенденция и можете също да ги намерите в модерните бани, които включват спа елементи. Тези материали обикновено са много по-издръжливи и лесно могат да се справят с времето и стареенето. Често, в добре обзаведени бани от този тип, се срещат детайли, като естествен камък и други натурални компоненти, които са най-добрият вариант за създаване на една дзен атмосфера.

 

Обособете си кът с чиста вода и удобно място за сядане в непосредствена близост до ваната – така получавате баня с тройна функционалност. Взети заедно, тези три секции създават спокойна и хармонична вибрация, която е едновременно енергична и много интимна.

 

В такава баня, атракцията често са качествени детайлиот дърво или натурални материали, поставени стратегически около или над ваната в помещението. Тези зашеметяващидетайли са това, което ви свързва с цялата околна среда. Подобни дървените елементи, стоящи над ваната или джакузито, могат да се използват като маса за напитки и храни. Различни растения в саксии, цветя, стилно кръгло огледало над мивката,с осветление от крушки, стърчащи от тънка извита тел... подчинете се на фантазията си!

 

Друг фактор, който определяинтериора на банята и спа-то,е цвета на стените и пода. Резултатът може да бъде зашеметяващ.Смело използвайте всякакви цветни нюанси,в комбинация с всякакви материали, с дървени и стъклени покрития -те помагат за визуалното разширяване на пространството.

 

Има нещо много дълбоко и възвишено в такава автентична баня. Благодарение на детайлите й, които оживяват в цялостния дизайн. Подобна невероятна спа баня изглежда като въплъщение на изящна красота,съчетана с прагматична функционалност. Всеки от нас има нужда от такова място за релакс, а какво по-хубаво, ако то се намира у дома.