Стил арт деко в интериора на банята

от admin 13.03.2017 0 коментар(и)

За избора на стил за банята ще обърнем внимание на арт деко- този ярък и бляскав стил, толкова популярен в началото на 20-те години на миналия век. Екстравагантен, луксозен и благороден - той ще ви помогне да обзаведетевсяка стая с уникален вкус.

 

Вземете например микс от черно и бяло, добавете една капка блясък, прибавете и някои неочаквани елементикъм дизайна - и интериора на банята е готов да удивлява със своята уникалност.

 

Сложете черно-бели плочки на пода, с форма на мозайкаи черна ивица по периметъра на помещението. Хигиената в еднабаня винаги изглежда добре с под в черно и бяло. Мозайката от бели плочки на черни петна,би била в унисон, сдуш кабина в стил Метро, от плочки в сиви нюанси, да речем.

 

Стойките и крачетата от лъскав хром за санитарните мебели и голите водопроводни тръби биха придали на помещението особен блясък. Докато стенитев плътен нюанс на сивото, с нотки на синьо, ще придадат на интериора строгост. Полиран до блясък черен капак на тоалетната чиния, в синхрон с кантираните в черно стени - по целия периметър на банята… да сме стилни, не изисква много. Ярък акцент на този стил са кърпите с червени ивици.

 

Подобна мозайка от бели и черни плочки, можем също да сложим на стената точно над бялата ни вана. Останалите стени и пода можем да облицоваме с изкуствен камък или мрамор. В горната си част стената може да има цокъл, например от изкуствен мрамор, в цвят по избор. Поставете снежнобяла тоалетна чиния, върху под от каменни плочки, например. Не пестете хром в банята си–подберете закачалки с оригинален дизайн, които допълнително ще внесат стил и класа. Под мивкатапоставете стилен шкаф в подходящ цвят, а огледалото – в рамка от арт деко епохата. Именно такива елементи придават на банята класически стил и я изпълват със специална луксозна атмосфера.